De senaste månaderna

Den senaste tiden har det inte hänt ett dugg. Det är med andra ord precis som det ska. Det viktiga för mig just nu är att hitta rutiner och kontinuitet i träningen och det går rätt så bra. Småbarnslivet är krävande i form av för lite sömn och många åtaganden men jag gillar det (asså livet, inte sömnbristen) och att ha den lilla knodden vid min sida betyder mer än all idrott i världen!

Hur är formen då?

Simformen testades för några veckor sedan när jag simmade masters-SM i Eriksdalsbadet, det gick sådär men jag persade med 34sek och landade det nya på 19.00.64. Jo, det hade ju varit najs med 7 tiondelar mindre, jag hade hoppats på 18.45 men det fanns inte den kvällen.

Cykelformen är på uppåtgående, mycket handlar fortfarande om grundträning men jag har börjat lägga in lite mer intervaller i tävlingsfart och det känns bättre och bättre. Kan konstatera att det tar en stund att överföra den kraft man har på TC:n till triathloncykeln. Jag och många med mig trycker nog betydligt fler watt på TC än ute på vägarna. Dessutom är ju inte watt det viktiga utan FART, så det finns en del att slipa på nu när vägarna är rena och värmen börjar komma.

Löpningen går bättre och bättre och det börjar att finnas en grund att utgå ifrån för att börja bygga lite hårdhet. Förra året hade jag 5 mil löpning från årsskiftet till idag, i år har jag betydligt mer =) Hälsenorna är lite småömma efter tuffare löpveckor så det gäller att balansera och inte gå över gränsen. Hoppas kunna hålla i det och springa snabbare än tidigare år när det väl gäller.

Jag har beslutat att inte köra Ironman 70.3 på Mallorca i maj utan istället fortsätta att fokusera på bra träning och bara tävla i Sverige för att kunna ha så bra fokus som möjligt mot VM. Mitt första race blir nog Växjö olympisk följt av Örebro halvironman. Efter det är det bara några veckor kvar till årets höjdpunkt i Motala!

Må gott och träna smart!

 

Comment are closed.