Sala Silverman – Race report

Vi lämnade Falun tidigt på morgonen, temperaturen visade 5 grader…när vi passerade Borlänge visade den 1 grad…då var jag rejält badsugen kan jag lova! Väl framme i Sala var det kallt men varm stämning i övrigt. Detta är ett väldigt bra arrangemang, gott om funktionärer och ingen trängsel.

Jag tog min plats i växlingsområdet, fixade i ordning alla prylar, snackade lite med Clas Björling som hade platsen bredvid mig, anade att han skulle vara snabb idag.
Kl 9 gick starten och simningen var inledningsvis rätt så stökig, många som ville komma iväg snabbt men sen blev det lugnt och jag låg fint på Oskar Djärvs fötter. Efter första boj höjde han farten och jag kunde inte gå med, besviken men försökte bara hålla mig så nära som möjligt. Upp ur vattnet var jag dock 1min efter honom, kanske inte riktigt den start jag önskat.

Försökte komma ikapp så jag åtminstone hade honom inom synhåll men det blev tvärtom istället. Jag höll ca 315w första 20min, dvs mer än vad jag kan hålla i dryga 2h men jag ville ju närma mig och tänkte att kortdistansaren nog skulle bli trött på slutet av cyklingen, det blev istället tvärtom. Min fart sjönk hela tiden och benen surnade mer och mer. Under sista varvet gick det stundtals riktigt lusigt, troligen pga avsaknaden av cykelträning på sistone.

Ut på löp fick jag betala för den svaga cyklingen. Målet med dagen var att göra en snabb löpning och det hade jag ju inte direkt bäddat för. Det kändes tungt direkt och de negativa tankarna avlöste varandra. Jag var redan här besviken, det skulle inte bli den härliga löpning jag hade hoppats på, istället blev det ett slit i låg fart för att komma igenom halvmaran och fram till mållinjen. Med 7km kvar kom Clas ifatt mig, hade inte en suck att gå med honom så det var bara att acceptera 3:e-platsen.

En pallplats ska man alltid vara nöjd med, så det är jag! Jag hade dock hoppats på mer denna dag. Vill även nämna några av mina klubbkompisar i NocOut som presterade grymma resultat. Tina Fastesson vann damklassen i stor stil före Charlotta Wångblad, Susanne Bornmar var 4:a totalt och vann sin AG, well done!

Nu är säsongen 2014 slut, det har varit en lärorik och speciell säsong på många sätt. Återkommer senare med en summering.

Ha de!
Fredrik

Fina skogar på löpningen i Sala

Fina skogar på löpningen i Sala

Comment are closed.