Inför Sala Silverman

I morgon kör jag säsongens sista tävling, Sala Silverman. Har inte tävlat där tidigare så det ska bli spännande!

Vägen fram mot detta race har varit lite speciell. Fam Carlén har varit på resande fot mer eller mindre hela tiden sedan SM i Motala. Det har varit turer till stugan, till kompisar i Spanien och nu senast till fjällen. En del löpning har kunnat klämmas in men cykel och sim känns hopplöst ur form just nu. Vi befinner oss för tillfället i Falun så på morgonen var jag uppe på Lugnet och kände lite på vattnet, det gick väl helt ok men jag förväntar mig inga stordåd i morgon. Snackade lite med Oskar Djärv och det känns som att jag leder ursäktstävlingen stort  =) Han klagade lite på krånglande benhinnor men jag kan ju kontra med 1 mån suboptimal träning och en hel vår fylld av skador, hehe.

Hur som helst ska det bli kul att race:a i morgon, ser fram emot att bli trött och verkligen göra mitt bästa. En fråga ni kanske ställer er är “Varför tävlar han om han är i dålig form?” Jo, därför att jag nu kunnat springa rätt så ok, vill se om det går att få ut en lite snabbare halvmara än de 1.30 jag gjorde på Mallis i slutet av maj. Målet är att se att trenden är positiv, att min löpning går åt rätt håll. Om jag lyckas med det i morgon är jag nöjd och kan avsluta den här säsongen fulladdad med energi inför höstens och vinterns grundträning.

Avslutar med lite halvnaket från den fantastiska anläggningen Vålådalen i Jämtlandsfjällen. Här på den slitna friidrottsarenan mitt i fjällvärlden har legendarer som Gunder Hägg och Anders Gärderud tränat. Det var en häftig känsla att springa 400:ar på bana med fjällen som bakgrund, och med den historik som platsen har, väl värt ett besök om ni inte redan varit där! De har dessutom en splojtans ny rullskidbana att njuta av för er som gillar sånt! (och våffelbuffé för 50kr =)

Vålådalen

 

Comment are closed.