Vägen mot Motala

För bara några veckor sedan trodde jag inte att jag skulle stå på startlinjen i Motala, men nu börjar jag bli mer och mer taggad. Visst, formen är låååångt ifrån vad den borde vara, speciellt hårdheten som krävs för längre distanser saknas men jag ska ändå stå där och blicka ut över simbanan den 28.e juni och längta efter att komma i vattnet och igång.

Uppladdningen bygger på att springa så mycket som jag vågar och lite till, det blir ändå inga större mängder men jag måste spänna bågen och chansa lite. Den ökning jag gjort är med andra ord snabbare än vad man troligen skulle rekommendera men det är ett halmstrå värt att greppa i hopp om att kroppen ska vara någorlunda redo för SM. Vägen dit kantas av så mycket tävlingar som jag kan, dels för att få in momenten och dels för att tävling är bästa träning. I veckan springer jag 5000m på bana och till helgen kör jag Kilsbergen Triathlon.

Nästa vecka har jag bokat ett löptest hos Idrottslabbet Linköping för att få ett kvitto på hur löpningen ser ut just nu, en viktig pusselbit i att kunna pace:a mig rätt under de 30km som ska löpas på SM. Den info man får från dessa tester är oerhört värdefull för att få ut max av prestationen. Nu när jag inte är lika genomtränad som förra året blir det ännu viktigare att disponera krafterna rätt genom hela loppet.

Efter det kvarstår bara en vecka av träning innan vi går in i race-week. I år kommer toppningen se lite annorlunda ut eftersom jag dels är på låg höjd (var i St Moritz förra året) men även för att träningsvolymen är betydligt lägre. Hoppas ändå jag ska känna mig taggad och redo när det väl gäller.

Må gott och träna smart!

Hoppas på en snabbare löpning än på Mallis

Hoppas på en snabbare löpning i Motala än på Mallis

Comment are closed.