Inga framsteg med skadan

Just nu känns det jäkligt tungt. Min hälseneinflammation är läkt sedan länge men kvar finns någon form av problem som gör det helt omöjligt att springa. Jag har verkligen testat det mesta, att springa med bortklippt hälkappa, att springa barfota, att springa i megauppbyggda skor, att springa med inlägg osv. Det håller i ett par minuter sen gör det så ont att jag får avbryta. Inte ens crosstrainer funkar längre.

Tillsammans med min sjukgymnast har jag gnuggat tåhävningar, både till under 0-läge och nu på senare tid enbart till 0. Jag har även provat helvila, tyngre styrka och stretch, allt med samma dåliga resultat, inget händer.

Läkaren jag träffat är överläkare på ortopeden vid Linköpings universitetssjukhus, en erfaren man som nu inte vet vad vi ska göra. Vi har röntgat foten för att se om det är någon benpåbyggnad men det såg så bra ut så =( Vi har vid två tillfällen gjort ultraljudsundersökning för att se hur hälsenan ser ut, den är tunn och fin, bra struktur. Man kan inte heller se någon blodkärlsinväxt vilket skulle kunna vara orsak till problem. Däremot är en bursa vid hälseneinfästningen lite vätskefylld, dock alldeles för lite för att sätta kortisonspruta i den. Med andra ord, det går inte att göra något alls.

“Det kommer att läka – men det kan nog ta 1-2 år” Sånt vill man inte höra men det verkar inte vara bättre just nu. Det enda halmstrå som kvarstår att greppa är en magnetkamera-undersökning för att se om det finns några indikationer på att tex senan till Plantarismuskeln utgör något problem, ett riktigt långskott men allt ska ju utrönas.

Jag har hållit humöret och modet uppe hela våren, tänkt att det ska lösa sig men nu när första tävlingarna står för dörren känns det inte längre lika positivt. Det handlar ju inte bara om att komma tillbaka till löpning utan även om att komma tillbaka till form. Denna säsong har jag fina förutsättningar med bra sponsorer och annat runt omkring idrotten, det känns rent ut sagt förjävligt att inte kunna dra nytta av det.

Lite funderingar finns på att göra comeback i cykelklungan, kanske försöka klämma lite tempo, men det är ju inte lika roligt när man inte får simma dit och springa därifrån…vi får se.

Om några dagar åker jag och familjen till Mallis, planen var tävlingspremiär på Ironman Mallorca 70.3, vi får se hur det blir.

Tack för alla uppmuntringar senaste dagarna, det betyder mycket!

Ciao!

Det kanske blir ännu mer tid på den här framöver.

Det kanske blir ännu mer tid på den här framöver.

 

 • Trackback are closed
 • Comments (3)
  • Cia
  • April 30th, 2014

  Kom igen, du är ung, stark och målmedveten ! Allt ligger framför dig!

  • Mats
  • April 30th, 2014

  Häng i nu! Jag har som mål att skrika på dig i kalmar på löpsträckan, vi hoppas alla att det ska gå vägen!

  • Anette Ph
  • May 2nd, 2014

  Mallis blir toppen, men du skulle ha varit med denna vecka. Vi bodde på samma hotell som u place bmc triathlon (kolla in uplacebmctriathlon.com. Du hade fått bra träningsmotstånd…

  Hoppas det blir bra så småningom, simma går ju bra…

Comment are closed.