Läger i Tällberg

Sista pusselbitarna inför Kalmar lades förra veckan då DSA körde läger i Falun och Tällberg. Det simmades på Lugnet, cyklades på vägarna mellan Falun och Hedemora samt sprangs i terrängen bland hoppbackar och skjutfält, riktigt fina dagar. Till helgen styrde vi kosan mot vackra Tällberg där vi först körde en sprinttävling på fredagskvällen, jag kom 2:a efter Nils Svensson Sthlm City tri som vann efter att ha utklassat mig på andra varvet av löpningen. Vi fick både ta emot pris av Hockeylegenden “Honken” Holmqvist som även bodde på samma hotell så vi småsnackade lite under helgen, mycket trevlig man.

På lördagen simmade vi open water i Siljan och sen sprang vi hela eftermiddagen. Först 1h terränglöpning som avslutades vid starten för Tällberg Halvmarathon så vi skarvade på med att springa det loppet för att verkligen ladda för Hotell Långbers grillkväll. Jag sprang hela löppasset som en progressiv distans så på slutet tog jag många placeringar och var 14:e i mål. Placering och tid var egentligen oviktigt men det blev ett riktigt bra pass på totalt 34km och med ett bra kvitto på att orka springa “fort” sista 5km.

Söndagen var tung, inte på grund av grillkvällen utan mer pga man har så sjukt starka träningskompisar. Jonas B, Jonas Djurback och jag skulle cykla 20-milare tillbaka till Falun via Edsbyn och det hela urartade i nån sorts vansinneskörning där Djurback mosade mil efter mil i riktigt hög fart, var man inte trött tidigare så blev man det absolut då.

Nu börjar toppningen inför Kalmar. Less is more, vila och finslipa.

Stort tack till Tomas som fixade ett sånt fint läger. Tack till Hotell Långbers, Leksands OK för fina tävlingar och Axa för den stora lådan goda kolhydrater som jag vann i sprinten.

Comment are closed.