Alboga och Terräng-SM

Denna vecka har alltså innehållit 3st löpartävlingar, allt för att få upp lite fart i påkarna. I onsdags sprang jag Albogavarvet, ett tufft terränglopp som dagen till ära var ännu tuffare pga regn innan och under loppet. Lerigt och geggigt men väldigt kul och bra träning, gick i mål som 5:a på tiden 19.35.

I lördags drog terräng-sm igång på Stångebrofältet i Linköping. Banan hade inte hunnit torka upp så det var mjukt och sugande, de korta och branta backarna blev verkligen utslagsgivande. Startfältet var nog bland det starkaste Sverige kan mönstra. “Musse” saknades men utöver honom var det inte många som inte var med i Linköping denna helg.

På lördagens 4000-meterslopp var öppningen stenhård. Jag sprang första km på 3.15 och var då i stort sett sist. Totalt blev det 14.10 för mig i mål, det räckte till en 42:a-plats av de 49 startande. Söndagens race var 12 000m på samma bana, idag  var öppningsfarten något lägre vilket gjorde att loppet kunde disponeras mycket jämnare. Jag passerade 4000m snabbare än igår och hade ca 36.15 efter 10k (mitt pers på kontrollmätt bana är 36.53). Gick till slut i mål på 43:28 (3.37/km i snitt), väldigt nöjd med det!

Adil Bouafif var helgens dominant när han vann både lördagens och söndagens tävlingar. Stort grattis till Cissi Kleist som tog brons på damernas 8000m, välförtjänt och imponerande!

Dags att dra till simhallen, löparna får vila ikväll, vi triathleter jobbar vidare.

Comment are closed.