Vecka 2

Min grundträning är 6 månader lång och nu är jag inne i andra veckan så det är ju inte långt kvar! =)

Hittills känns det jättebra, allt handlar om att bygga hållfasthet för tuffare pass senare i vinter. Igår körde jag löpskolning, core och stretch med LiU Elitidrott. Det är väldigt kul och lärorikt att springa med så duktiga löpare. Jag har mycket att lära! Peter Holgersson ledde passet som gick ut på att vi verkligen skulle förstå varje löpskolövning och hur den skulle hjälpa oss. Passet byggde på några klassiska övningar: Stelbenstripping, skipping, hälkick, hjulsteg. Jag kan inte återge vad varje övning var bra för men det gick verkligen fram och alla verkade göra allt för att fullfölja övningarna så bra som möjligt. Denna typ av träning kan verkligen rekommenderas! Inte ens de här urstarka löparna går på med hårda intervaller, eye on the prize, lugnt och metodiskt mot fina tider i vår.

Nästa vecka ska jag till Johannes igen och göra en rörelseanalys för att se hur jag kan förbättra min rörlighet vad gäller löpning. Med det som grund och fortsatta LiU-träningar kanske det går att få lite fart i den här stela triathletkroppen! =)

Godnatt!

  • Trackback are closed
  • Comments (2)
  1. Du kommer bli riktigt giftig nästa säsong!

    • Fredrik
    • October 15th, 2011

    Jag gör vad jag kan för att kunna tävla med er ett litet tag till =)

Comment are closed.