Löpteknik-analys från KHP

Nu har jag fått filmerna och alla analyser från KHP, det är detta jag ska jobba med i vinter:

Lyfta tårna vid fot-isättning, minimera förflyttning vertikalt.

Det finns en uppsjö andra förbättringar men löpcoacherna trodde att det mesta var effekter av för mycket tåisättning och obalans till följd av det. Framfota-löpningen är ju en stark trend, men det verkar handla lika mycket om symmetri och effektivitet, många har sprungit oerhört fort på häl så det är nog ingen självklarhet att framfot ger snabbare tider, åtminstone inte på långdistans. Jag tänker dock fortsätta min strävan mot en bra framfots-isättning, just nu är det för mycket på tå men det ska vi flytta bak under hösten. Härliga tider!

LYYYYCKA TILL alla Lidingölöpare idag! Jag följer er på webben! Riktigt kul att NocOut.se har 24 startande i de olika LL-loppen.

Comment are closed.