Chocköppning på grundträningen

Johan L, Björn Y och Henrik G var också cykelsugna denna härliga höst-lördag så vi bestämde att rulla en sväng tillsammans. Innan start på rundan diskuterades som vanligt vägvalet och planen att köra runt Roxen fick ge vika eftersom det gick en rallytävling i skogarna norr om sjön, det hade förstört hela den härliga höstkänslan att behöva vingla på vägrenen för att inte bli rammad av publikbilarna och rallybilarna. Dessutom var det ganska kallt på morgonen så att skippa de skuggiga skogarna runt Roxen kändes mer och och mer rätt.

Efterlängtat fika i Vadstena. Foto Björn Y

Efterlängtat fika i Vadstena. Foto Björn Y

Vi rullade mot Ledberg – Västerlösa – Normlösa och vidare till Skänninge, där ville Johan ta fika och sedan vända hemåt. Vi hade varit ute i drygt 2 timmar men hittade inget bra café så vi rullade vidare mot Väderstad med det berömda Centralkonditoriet som mål. När vi kom fram var det stängt! Den enda gången jag haft chansen att stanna här är den dagen det är bagerimässa och konditoriet är stängt. Besvikelse i luften…vad skulle vi göra nu? Fikasuget var rejält så vi beslutade oss för att rulla de 16km in till Vadstena, där finns det garanterat ett öppet café. Klockan var 12 när vi kom fram till Vadstena så det blev en stor räkmacka, en liten biskvi och åtminstone två stora koppar kaffe. Ingen hälsolunch kanske men trevligt och gott var det!

På vägen hemåt körde vi fel och hamnade på rallyvägarna ändå, vi spurtade på skyltar och “rando-henke” som nu efter 12-13 mil började vara uppvärmd var riktigt vass i de sista spurterna. Väl hemma i Linkan skarvade jag ut till Normstorp för att hjälpa syrran med en trasig dator, totalt blev det 5 timmar och 15 minuter i sadeln. Drygt 15 mil fick bli inledningen på denna träningshöst, känns inte som att alla pass kommer vara lika härliga som detta.

Nu ska jag ut och springa! Vi hörs!

Comment are closed.