Gammalkil – Race report

Gammalkils 1/10-ironman har gått 21 år i rad, ett riktigt fint arrangemang! På startlinjen idag stod ca 120 förväntansfulla atleter, många testade triathlon för första gången vilket är väldigt kul tycker jag. När startskottet gick blev det som vanligt tokrusning ut i det grunda vattnet, i G-kil kan man springa riktigt långt vilket inte direkt är någon dröm. Jag fick 5-6 pers framför mig men när vi började simma tog jag direkt ledningen. Bredvid låg Johan Olsson som är en riktigt duktig triathlet men framför allt riktigt vass cyklist! Han lade sig på mina fötter och vi var 1:a och 2:a upp ur vattnet.

T1 gick inget vidare, det var lerigt och en gubbe klev ut precis framför mig när jag skulle hoppa upp på cykeln så det var svårt att få i fötterna när man samtidigt var tvungen att balansera, jag fick fippla lite innan jag fick på fötterna på skorna och kunde trampa iväg. En bit upp i grusvägsbacken fick jag i fötterna men då var Johan Nordqvist som körde cykelsträckan i ett lag ikapp mig, jag såg inget av Johan O än så länge.  Jag hade själv växlat till Daniel Gisslar som körde cykelsträckan i ett av NocOut:s lag. Jag satt alltså i en ganska knepig sits nu, jag ville ju inte dra ikapp Daniel med Nordqvist på rulle, men jag ville ju samtidigt skapa tid bakåt till Johan O…jag körde på och fick dra runt Nordqvist tills det var 4-5km kvar, då började han att hjälpa till. Fick senare veta att Johan O kört punka i uppförsbacken, trist, hade gärna haft en fight in mot mål. Cykelsträckan gick hur som helst väldigt bra, jag snittade 42km/h över de 17 kilometerna.

T2 gick bra, lugnt och fint på med skorna. Gisslar hade växlat till Johan Gustafsson och Norda till Andreas Lundqvist. Båda två där är riktigt vassa löpare, jag tog mitt egna tempo och tänkte mest på att säkra segern på en bra tid. Jag såg nu Johan O bredvid banan och förstod att det var långt bak till nummer 2. Målet blev att slå Lennart Mobergs banrekord från 2003, det lyder 46:40 och när löpsteget kändes hyfsat visste jag att det var nåbart. Löpningen var två varv på en kuperad och sugande bana, under andra varvet kunde jag passera ett gäng löpare, stort tack för ert peppande! Jag tappade ca 40 sek på Johan Gustafsson som gjorde en fin löpsträcka för laget, framför honom seglade Andreas Lundqvist ifrån, stark löpning av honom gav hans lag segern, men vi var inte långt efter!

Prispallen. 2:a Mårten Elfström LTK, 3:a Johannes Nilsson IK NocOut.se. Foto Tobias Johansson

Prispallen. 2:a Mårten Elfström LTK, 3:a Johannes Nilsson IK NocOut.se. Foto Tobias Johansson

In på upploppet sträckte jag ut och passerade linjen efter 45 minuter och 4 sekunder, nytt banrekord! Helt slut föll jag ihop och Correns fotograf tog ungefär 200 bilder på en frustande, svettig och snorig Carlén som knappt kunde få fram ett leende. Men glad var jag! Det känns väldigt bra att kroppen svarar så fint, nu är det bara att konservera detta till nästa helg.

IK NocOut.se vann även damklassen genom Elin Wiklund, bra jobbat Elin! Vi vann lagtävlingen (icke att förväxla med stafett där vi blev 2:a) med Andrew G, Johannes N + mig.

Grattis till alla NocOutare (och övriga) som genomförde sin första triathlon, jag är impad över er!

 • Trackback are closed
 • Comments (2)
  • Jonas S
  • August 3rd, 2011

  Grattis!

  • Fredrik
  • August 4th, 2011

  Tack Jonas! Hoppas allt är bra med dig och att löpningen flyter på fint!

Comment are closed.