1 år efter Grotfallsrundan

Idag körde jag distans med CK Hymer, jäkligt starka och säkra grabbar! Jag är alltid lika imponerad över deras hårdhet i jämförelse med många andra idrottare på elitnivå, det är så oglamoröst och Wassberg-hårt på något sätt. Många av grabbarna körde >4 timmar igår och var ändå med ut idag på de isiga och sliriga grusvägarna. Duggregn till trots var de flesta på glatt humör. Efter ca 3,5 timme var vi tillbaka vid stadsgränsen, Mackan Johansson som inleder sin säsong i Frankrike om 2 veckor tog en liten extratur medan vi andra plöjde oss hemåt på Linköping “cykelstadens” oplogade cykelbanor. I en liten snabbanalys av min egna träning upptäckte jag att detta var längsta cykelpasset sen senaste Spanien-resan och klättringen uppför Angliru. Det är dags att rampa upp distansträningen igen, den ger hårdhet och lungor som behövs inför säsongen! För några säsonger sedan kördes många turer på 6 timmar denna tid på året, så hårdheten kanske ändå är på väg att avta? Å andra sidan kördes det racer i Januari samma säsong…växthuseffekten ger oväntade resultat…

För EXAKT ett år sedan gick vi i mål på Grotfallsrundan i Grängesberg. Ett stort idrottsögonblick för mig när jag käkade korv tillsammans med Daniel Tynell, tydligen är det kokt korv i bakluckan på Volvo-kombin som är Tynells recovery-käk, vad säger du om det Martin Syntet Karlsson? =) Han hade en liten korvstackare över som jag blev erbjuden eftersom jag tydligen stod bredvid och såg tanig och hungrig ut.

Tävlingen i sig var en härlig upplevelse, det var enormt dåligt stavföre och många duktiga löpare att fightas med. Synd att speakern hann gå hem innan alla i NocOut.se hade gått i mål, men så är det väl när Östgötarna åker till Dalarna och försöker åka skidor.

Skidåkningen är även såhär ett år efter Grotfall lite av ett sökande, jag har problem med handskar som är för trånga på mina långa smala fingrar, det ger rejält svullna och ömma knogar, funderar på att chans-beställa ett par stl 12 på nätet någonstans. Tips på “slimfit”-handskar i stoorstorlek tas tacksamt emot!

Comment are closed.